Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Βιβλία για μικρούς πιανίστες

                                 Βιβλία  για μικρούς πιανίστες



        Ιδιαίτερα σημαντικό για τα πρώτα βήματα του παιδιού στο πιάνο είναι το κατάλληλο βιβλίο, το οποίο θα πρέπει να περιέχει αφενός προπαρασκευαστικες ασκήσεις για την ανάπτυξη της ευλυγισιας των δαχτυλων και αφετέρου μελωδικα,εύκολα  κομμάτια  έτσι  ώστε  να μην κουρασουμε το παιδί. 



1.Beyer Ferdinand-Φίλιππος Νάκας 
Ίσως η καλύτερη μέθοδος  πιάνου, περιλαμβάνει όχι μόνο τεχνικές ασκήσεις, αλλά και εύκολα κομμάτια που μπορούν να παιξουν ευχάριστα όλα τα παιδιά.  

           

2.Μικρόκοσμος-Bela Bartok

Μια σειρά από 153 κομμάτια διαβαθμισμενης δυσκολίας που μπορούν να χρησιμοποιηθουν ως μία ολοκληρωμένη μέθοδος εκμάθησης.
                 



3.Der junge pianist-Φίλιππος Νακας
Μία  εξαιρετική μέθοδος  που μπορεί  να χρησιμοποιηθεί από τις πρώτες  ηλικίες  μέχρι τα τελευταία  χρόνια σπουδών.Περιλαμβάνει οδηγίες για σωστή  στάση  του σώματος, κλίμακες καθώς και γνωστά κομμάτια από όπερες. 



Το μικρό Πίσνα-Φίλιππος Νακας
Ιδιαίτερα δημοφιλής μέθοδος που έχει χρησιμοποιηθεί από κορυφαίους δασκάλους σε όλο τον κόσμο, αποτελείται από 48 ασκήσεις τεχνικής που μοιάζουν με μελωδικα τραγούδια.



Methode Rose-Φίλιππος Νακας
Μία σύγχρονη μέθοδος διδασκαλίας που περιέχει βασικούς κανόνες  τεχνικής για τα πρώτα δυο χρόνια σπουδών μαζί με εύκολα κομμάτια για πρακτική εξάσκηση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου