Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Συμβουλές προς τους γονείς (Μέρος 2)

1.Τι θα του προσφέρει το πιάνο;

       Αυτό δεν χρειάζεται καν απάντηση. Αν όντως του αρέσει και το συνεχίσει ως έφηβος και ως ενηλικος θα του προσφέρει τόσα πολλά, που δεν μπορώ να τα περιγράψω σε ενα blog.Κάθε μουσικο όργανο είναι πολύτιμος σύντροφος στις μικρές και μεγάλες δυσκολίες σε οποιαδήποτε ηλικία, γιατί πραγματικά μπορεί κάποιος να το ξεκινήσει όποτε αισθανθει την ανάγκη. Και όταν γράφω πως μπορεί να σε βοηθήσει να επιβιώσεις ,το εννοώ, αφου υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που βρήκαν παρηγορια στη μουσική για τα προσωπικά η τα προβλήματα υγείας τους,χωρίς να χρειαστουν καμία άλλη υποστήριξη.

2.Να κάνει μαθημα θεωρίας;

Ο σκοπός μας είναι κυρίως να μαθουμε να παίζουμε ένα κομμάτι στο πιάνο, δηλαδη να παράγουμε μουσικη.Η μουσική παιδεία όμως, είναι κατι πολύ περισσότερο από αυτό. Γιαυτό θα πρέπει το παιδί να παρακολουθήσει μάθημα θεωρίας, αλλά καλύτερα μετά τα δύο πρώτα χρόνια πρακτικής μελέτης, ώστε να έχει και κάποιες βάσεις. Δείτε το σαν τα μαθηματικα:Μπορεί κανείς να λύσει άσκηση αν δεν ξέρει καλά τη θεωρία; 

3.Με ποιό βιβλίο να ξεκινησουμε;

Με όποιο προτείνει ο καθηγητής. Εκείνος είναι σε θέση να ξέρει καλύτερα. Συνήθως, ένα παιδί ξεκινάει με μία μέθοδο (πολύ καλό είναι το Beyer,το Der junge pianist η ο Μικροκοσμος)και κάποιο βιβλίο με προπαρασκευαστικες ασκήσεις (από αυτά που έχω προτείνει σε προηγούμενη ανάρτηση η και οποιοδήποτε αλλο).Καλό είναι επίσης, να γίνεται από νωρίς εξάσκηση με κλίμακες (είτε με ειδικό βιβλίο είτε με αυτά που περιλαμβανονται στις μεθόδους) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου